Technológia

Alapozás

Lemezalap, javasolt hőszigetelés alá. A lemezbe a gépészet (csatorna, víz) és a villanyszerelés csővezetékeit a betonozás előtt teszik be.

Pince

A pince szintén lemezalapozással készül. Az alaplemezről indulnak a falak, amit szükség esetén vízszigeteléssel látnak el, körben drainezéssel, folyókával. A falakat érdemes hőszigetelni, lemezalap alatti részt nem indokolt.

Tartófalak

Az alapokra állítják a falzsaluk belső felét, ezekre kerülnek a nyílászárók kizárásai, elektromos védőcsövezés, a falak vasalása, műanyag szálerősítéssel, majd a falzsalu külső felét teszik a helyére– ezzel bezárva a zsaluzatot, és a pumpált betont beöntik a zsaluba és vibrálják is. Betonozás utáni napon a zsaluzat bontható és építhető a következő falszakasz.

Födém

A födémzsalura is elhelyezik a kizárásokat (gépészet, padlásfeljáró, stb) és az elektromos védőkábeleket, illetve, opcionálisan egyéb csőrendszereket (szellőztető berendezés, födém hűtő-fűtő rendszer) valamint a vasalás.

Tető

A födém betonozását követő napon megkezdődhet a tetőszerkezet -fa ácsolat -felépítése. Lapostető esetén azonnal hő- és vízszigetelés következik.

Hőszigetelés

A tető elkészültét követően felkerül a 20-30 cm vastag hőszigetelés, beépítésre kerülnek a nyílászárók, és megkezdődik a külső színezés is.

Nyílászárók, belső falak

A hőszigeteléssel egy időben a belső térben is folynak a munkák, több munkafázis egyszerre készülhet. Belső válaszfalak, elektromos vezetékezés (Tv, riasztó, internet), fűtés, vízhálózat vezetékezése, melyhez nem kell vésni a falakat: a vezetékek mindegyike vagy a betonozás előtt felhelyezett védőcsövekben, a belső falakban, vagy az aljzatbetonban fut.

Burkolás, színezés

A ház kívülről kész, bent végső szerelési munkák zajlanak és a festés, burkolás. A sima falfelületeket nem kell vakolni, a festés – burkolás előtt, mindössze 2 réteg glettelést és csiszolást kell elvégezni.

Berendezés, bútorok

Helyére kerülnek a belső nyílászárók, a szaniterek, a beépített bútorok és berendezések, valamint megkezdődik a kertépítés és tereprendezés.